Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пържени филийки»Панирани филийки с плънка

Панирани филийки с плънка

Панирани филийки с плънка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Защото понякога не е достатъчно да са само панирани и плънка ни се ще да имат, а с нея може да се импровизира"

Необходими продукти

  • стар хляб - филии от бял хляб
  • яйца - 2 бр.
  • жълтък - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • бульон - 1 - 2 с.л. или подсолена вода
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • масло - 1 филийка, краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филийките, след като им придадете желаната форма, навлажнете с бульона и леко им издълбайте средата, като внимавате да не ги пробиете.

Издълбаната среда смесете с плънката и жълтъка, подправете я със сол и черен пипер и я поставете във вдлъбнатината на филийките.

Похлупете ги една върху друга, потопете ги два пъти в разбитите яйца и галетата и ги изпържете в горещото олио до златистожълто.

Върху готовите панирани филийки сложете по едно парченце масло и ги поднесете горещи.

За повече пържени филийки увеличете продуктите

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: