Реден кебап с пресни картофи и тиквички

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
158
791
3k
158
2
13/05/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо892
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с подправки по ваш вкус. Обелете и нарежете на шайби картофите и тиквичките. Нагрейте олио, изпържете първо картофите до полуготовност и ги посолете на вкус, оставете ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната им мазнина.

По същия начин процедирате и с тиквичките. От каймата оформете кюфтета, пържите ги, колкото да се запечатат и стегнат.

В тенджера сипете олиото и добавете предварително смлените в блендер лук, чесън, моркови и чушки, запържете ги за кратко. Към тях прибавете доматите и варите до леко сгъстяване. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

В тава с капак сипете половината доматена смес и започнете да редувате кюфте, картоф, тиквичка, отново кюфте и т.н. в кръг, до изчерпване на продуктите.

Отгоре сипете останалата половина доматена смес, поръсете с босилек, покрийте с капака на тавата и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до пълна готовност на ястието - за около 40 минути.

През последните 5-10 минути на печене премахнете капака на тавата за лек загар на кебапа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар