Картофен пай с пилешко и гъби

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
162
809
3k
163
2
12/05/2019
"Ако ви се хапва нещо вкусничко, ние имаме едно ароматно предложение "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 659
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пюрето обелете и нарежете картофите на кубчета. Поставете ги в тенджера със студена и подсолена вода, варите на умерен огън до пълното им омекване.

Излейте водата им, като оставите около 50-70 мл в тях, добавете маслото, черния пипер и сол на вкус, оставете да се охлади.

През това време си подгответе плънката. Нарежете измитото и подсушено пилешко филе на малки кубчета. Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно, запържете ги в малко олио до лек златист цвят.

Прибавете късчетата месо и пържите до пълна готовност на месото, накрая посолете и поръсете с черен пипер, разбъркайте и премахнете плънката от тигана.

Нарежете гъбите на филийки и ги запържете от двете страни до златисто кафяв цвят, посолете и ги поставете върху кухненска хартия, за да попие излишната им мазнина.

Във форма за торта с падащо дъно с диаметър 20 см постелете хартия за печене по дъното и стените. Сипете картофеното пюре в нея и разпределете, като оформите борд.

В борда сипете и разпределете пилешкото месо, а над него - гъбите. Завийте тавата с алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете картофения пай около 35-40 минути.

Премахнете фолиото и допичате картофения пай с пилешко и гъби до лек загар на кашкавала. Премахнете стената на тавата, поръсете със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар