Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Пресни картофи със свински ребра и късчета на фурна

Пресни картофи със свински ребра и късчета на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Пресни картофи със свински ребра и късчета на фурна6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Не казваме, че сме лакомници, но вече втори път си сипваме допълнително от тези невероятни пресни картофки със свински ребърца"

Необходими продукти

  • картофи - 1.5 кг
  • свинско месо - 400 г
  • свински ребра - 500 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 с.л
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • чубрица
  • универсална подправка - 1/2 с.л. зеленчукова пикантина
  • подправка за свинско месо - 1 с.л.
  • соев сос - 1/2 с.л.
  • бяло вини - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си добре картофите и нарязваме на пръчици, които не трябва да са много тънки.

Подготвяме си свинското месо, като измиваме, нарязваме месото на хапки, а ребрата оставяме така, подсушаваме и поръсваме с подправката за свинско месо.

Овкусяваме добре от всички страни и поръсваме със соевия сос.

В тавичка поставяме нарязаните картофи.

Обелваме си лука и него нарязваме, като го прибавяме към картофите.

Поръсваме с олио, червен пипер, пикантина зеленчукова и чубрица, като разбъркваме всичко това.

Отгоре поставяме готовите овкусени ребра и късчета.

Поставяме ребърцата с картофи във фурната и печем до готовност.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: