Начин на приготвяне
За да получите този чудесен вкус на яхнията с грах, свинско месо и моркови, е необходимо да си изберете прясно свинско месо, без жили и блажни места по месото. Започваме с измиването и нарязването на необходимите продукти.
Месото се нарязва на парчета с желаната от вас големина. Лукът се нарязва на ситно. Морковите се обелват, измиват и нарязват на колелца. Граха през това време може да бланширате.
В тенджера сипвате мазнина, колкото да покрие дъното, щом загрее, прибавяте лука и запържвате до промяна на цвета, след това се прибавя вече нарязаното на парчета месо, слагате капака на тенджерата и периодично разбърквате.
След като месото е хванало приятен загар, прибавяте морковите и граха, покрийте с вода и оставете да се готви до омекване на моркова.
В купа размийте една супена лъжица брашно с малко вода, като се старайте да няма бучки. Оттеглете тенджерата от котлона, овкусете на вкус и прибавете брашняната вода, като бъркате непрекъснато, върнете на котлона за още 5 минути.
По желание може да сервирате свинското с грах с една лъжица кисело мляко.