Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Руло с белтъчна глазура

Руло с белтъчна глазура

Руло с белтъчна глазура2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"По какво ще познаете, че е правено от майстор ли - ами по бултъчната глазура, разбира се"

Необходими продукти

  • За тестото
  • яйца - 5 бр.
  • какао - 3 с.л.
  • пудра захар - 6 с.л.
  • За плънката
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
  • прясно мляко - 150 мл сварено
  • масло - 1.5 пакетче, краве
  • какао - 1 с.л.
  • есенция - 1 ампула коняк, ром или ванилия
  • пудра захар - 250 г
  • За глазурата
  • белтъци - 3 бр.
  • захар - 250 г кристална
  • вода - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата, пудрата захар и какаото бийте с миксер около 20 мин., след което изсипете тестото в намаслена и поръсена с брашно тава, която предварително сте постлали с тънка хартия.

Печете тестото във фурната на 200 градуса около 15 мин., след което го изсипете върху кърпа, отстранете хартията, завийте го на руло и го оставете настрана, докато изстине.

Смесете фино смлените орехи, горещото мляко и какаото и след като сместа изстине, прибавете разбитите до побеляване масло и захар и конячната есенция.

Развийте рулото, намажете го с плънката, навийте го отново, увийте го в кърпата и го сложете в хладилника, за да се стегне.

Бийте белтъците 5 мин., след което на струйка прибавете гъст захарен сироп, който сте приготвили от захарта и водата, и с получената глазурата намажете готовото сладко руло. По желание може да го украсите с кокосови стърготини.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: