Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата в купа и ги оставяме настрани.
Разбиваме маслото с миксер в друга купа за 2-3 минути. Добавяме захарта и ванилената захар и отново разбиваме за 3-4 минути до получаване на пухкав крем.
Постепенно сипваме яйцата, като продължаваме да разбиваме.
Смесваме брашното с бакпулвера и на малки порции го добавяме към сместа отново при непрекъснато разбиване.
Накрая сипваме и лимоновия сок. Продължаваме да разбиваме на средна скорост за 5-6 минути.
Изсипваме пухкавата гъста смес в покрита с хартия за печене формичка за кекс. Заглаждаме и с нож правим една линия по дължината на сместа.
Печем лимоновия кекс на 200 градуса за около 20 минути.
Разбъркваме лимоновия сок и пудрата захар.
С тази глазура намазваме изпечения и охладен маслен лимонов кейк.