Начин на приготвяне
Жълтъците се отделят от белтъците. Белтъците се разбиват на твърд сняг и се оставят на страни.
В друга купа се разбиват жълтъците с омекналото масло.
След като станат на крем се добавят прясното мляко, пресятото брашно, бакпулвера, какаото и подправките.
Съставките за кейка се разбъркват, като същевременно се прибавят на порции и разбитите белтъци.
Бърка се внимателно, за да остане сместа пухкава.
Тестото се прехвърля в намазнена продълговата, кексова форма.
Великденския сладкиш се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 мин.
Приготвения кекс се оставя да изстине във формата и чак тогава се изважда от формата, след което се залива с готовата шоколадова глазура.
Когато стегне по желание може да украсите празничния великденски кейк със сладкарски бои.