Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Американски празничен кейк

Американски празничен кейк

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Американски празничен кейк1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
170 мин.
Порции
10
"Любим кекс, който американците приготвят по празници - време е и ние да опитаме"

Необходими продукти

  • сол - 1/2 ч.л.
  • вишни - 100 г (от компот)
  • лимони - 1 бр.
  • уиски - 4 с.л.
  • шам фъстък - 100 г
  • масло - 200 г
  • брашно - 200 г
  • захар - 200 г
  • стафиди - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • ананас - 100 г (от консерва)
  • за украса
  • портокали - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • круши - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стафидите се накисват в уискито за 10 минути. Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. Шам фъстъкът се нарязва на ситно. Вишните и ананасът се слагат в купа, заливат се с лимонов сок и се разбъркват. Маслото се затопля до стайна температура, добавят се захарта и лимоновата кора.

Добавят се яйцата. Добавя се по малко брашното, след това се добавят стафидите с уискито, шам фъстъкът и всичко се разбърква. В тава, постлана с хартия за печене, се излива тестото.

Пече се 2 часа и половина на 150 градуса. Фурната се изключва и тавата се вади след 10 минути. Крушите се режат на четвъртинки, портокалите се режат на резени, без да се белят.

От захарта и чаша и половина вода се вари сироп, добавят се плодовете и се варят 40 минути на бавен огън. Вадят се, отцеждат се, подсушават се с хартия и се украсява кейкът.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: