Начин на приготвяне
Стафидите се накисват в уискито за 10 минути. Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. Шам фъстъкът се нарязва на ситно. Вишните и ананасът се слагат в купа, заливат се с лимонов сок и се разбъркват. Маслото се затопля до стайна температура, добавят се захарта и лимоновата кора.
Добавят се яйцата. Добавя се по малко брашното, след това се добавят стафидите с уискито, шам фъстъкът и всичко се разбърква. В тава, постлана с хартия за печене, се излива тестото.
Пече се 2 часа и половина на 150 градуса. Фурната се изключва и тавата се вади след 10 минути. Крушите се режат на четвъртинки, портокалите се режат на резени, без да се белят.
От захарта и чаша и половина вода се вари сироп, добавят се плодовете и се варят 40 минути на бавен огън. Вадят се, отцеждат се, подсушават се с хартия и се украсява кейкът.