Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Свински кебап с лук и чесън

Свински кебап с лук и чесън

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Свински кебап с лук и чесън
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 5 глави
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • кимион
  • чубрица
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си месото на немного големи хапки. Поставяме си тиган с мазнина и го запържваме, след което поставяме капака и оставяме за около 20 минути да се задуши, като от време на време разбъркваме.

Прибавяме подправки за свинско месо, като разбъркваме, след което добавяме соевия сос и виното. Оставяме така да се готви докато се изпари самото вино.

Нарязваме на полукръгове лука и чесъна на колелца. Прибавяме ги към месото, като разбъркваме и затваряме отново с капака, за да омекнат.

Месото с лука и чесъна прехвърляме в тавичка или друг съд и поставяме във фурната. Печем до готовност.

Поднасяме, докато нашия свински кебап е още топъл.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: