ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешки котлети в тенджера под налягане

Агнешки котлети в тенджера под налягане

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9933
Агнешки котлети в тенджера под налягане
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
07/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • агнешки котлети - 9 бр.
  • сол
  • червен пипер - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • бира - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя пастата с която ще се намажат котлетите. За целта в купа се смесват червеният и черният пипер, брашното, и олиото.

Разбъркват се до хомогенна, кремообразна смес. Агнешките котлети се измиват, подсушават и овкусяват със сол.

Всяко котлетче се намазва с приготвената паста и се поставя на дъното на тенджера под налягане.

В тенджерата се налива бира, затваря се добре с капака и се слага на котлона да се готви на умерена температура за около 20 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: