Мезе от печена агнешка главичка

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
644
2k
5k
340
3
05/05/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо936
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • агнешка главичка - 1 бр.
  • червен пипер - 1 к.л
  • черен пипер - щипка поелание
  • олио - 50 г или масло
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешката главичка почистваме добре и я поставяме в тенджера под налягане да ври до готовност.

Когато е готова, премахваме от тенджерата и оставяме настрана.

В купичка си правим смес от олиото, червения пипер и ситно нарязания джоджен. С готовата смес овалваме цялата глава.

Поставяме я в тавичка и печем във фурната, като обръщаме навсякъде.

Готовата агнешка главичка вадим от печката, охлаждаме и обезкостяваме, като нарязваме на парченца.

Поставяме в чинийка и поръсваме с черен пипер по желание.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар