Крехка агнешка опашка и бутче на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
691
2k
5k
364
4
05/05/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене300 мин.
Общо310 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 694
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешка опашка - 1 бр.
  • агнешко бутче - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 к.ч. (или масло)
  • чесън на прах - на вкус
  • сол - на вкус
  • джоджен
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си измиваме добре агнешкото бутче и опашката.

Овкусяваме със солта, чесъна на прах, черния и червен пипер, както и с нарязания на дребно джоджен.

Намазваме с олиото или масло по желание и прибираме в хладилника за около 3-4 часа.

След това поставяме в тава, в която сме изсипали 1 чаена чаша вода, и затваряме с капака.

Поставяме във студена фурна на 140 градуса и печем за около 4 -5 часа.

Когато е готово махаме капака и препичаме до желания загар.

Алуминиева тава с незалепващо покритие 35 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиева тава с незалепващо покритие 35 см
13.85 лв.
Виж ››

С алуминиевата тава с незалепващо покритие и готвенето, и чистенето са детска игра. Изключително удобна за готвене, с приятен червен цвят и практични размери. Алуминиевата тава може да реши всички проблеми в кухнята.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар