Крехка агнешка опашка и бутче на фурна

05/05/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132815922287
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене300 мин.
  • Общо310 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо195
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешка опашка - 1 бр.
  • агнешко бутче - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 к.ч. (или масло)
  • чесън на прах - на вкус
  • сол - на вкус
  • джоджен
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си измиваме добре агнешкото бутче и опашката.

Овкусяваме със солта, чесъна на прах, черния и червен пипер, както и с нарязания на дребно джоджен.

Намазваме с олиото или масло по желание и прибираме в хладилника за около 3-4 часа.

След това поставяме в тава, в която сме изсипали 1 чаена чаша вода, и затваряме с капака.

Поставяме във студена фурна на 140 градуса и печем за около 4 -5 часа.

Когато е готово махаме капака и препичаме до желания загар.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар