Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Крехка агнешка опашка и бутче на фурна

Крехка агнешка опашка и бутче на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Крехка агнешка опашка и бутче на фурна6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
310 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • агнешка опашка - 1 бр.
  • агнешко бутче - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 к.ч. (или масло)
  • чесън на прах - на вкус
  • сол - на вкус
  • джоджен
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си измиваме добре агнешкото бутче и опашката.

Овкусяваме със солта, чесъна на прах, черния и червен пипер, както и с нарязания на дребно джоджен.

Намазваме с олиото или масло по желание и прибираме в хладилника за около 3-4 часа.

След това поставяме в тава, в която сме изсипали 1 чаена чаша вода, и затваряме с капака.

Поставяме във студена фурна на 140 градуса и печем за около 4 -5 часа.

Когато е готово махаме капака и препичаме до желания загар.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: