Туршия от чорбаджийски чушки с хардал

18/09/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо790
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки - 6 кг чорбаджийски
  • магданоз - 6 връзки
  • чесън - 6 глави
  • хардал - 6 щипки
  • За маринатата
  • оцет - 1. 5 кг
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В заврялата марината, която сте приготвили от оцета, олиото, захарта и солта, пускайте по малко от чушките, които предварително сте цепнали отгоре, и като се попарят и пожълтеят, ги извадете.

Наредете в подходящ съд изстиналите чушки на редове, между които насипете нарязани скилидки чесън и ситно накълцан магданоз.

Поръсете туршията с хардала, залейте я с част от маринатата, притиснете я с лозови пръчки и я претакайте няколко дни, след което е готова за консумация.

Прибор за лесно почистване на чушки - чушкотирбушон-12%
За работа с чушки, препоръчваме:
Прибор за лесно почистване на чушки - чушкотирбушон
4.49 лв.
3.95 лв.
Виж ››

Пригответе вкусни чушки за цялото семейство с помощта на този ергономичен прибор за чушки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар