Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, добавя се предварително затопленото прясно мляко, маята, лимоновите корички, бурбонската ванилова захар и половината от маслото, което трябва да се разтопи на водна баня.
Замесва се меко тесто и с останалата мазнина се намасляват ръцете и се меси, докато мазнината се поеме напълно от тестото.
Оставя се да втаса.
Времето, нужно за втасване на тестото, зависи от температурата на помещението. Важно е да не става течение.
Втасалото тесто се разделя на 24 равни топки, всяко от които се оформя на дълъг фитил, увиват се и се поставят в хартиена форма за мъфини.
Отново се оставят да втасат, мажат се с белтък, поръсват се със захар, след което се изпичат на 160 градуса с включена вентилация.
Докато са все още горещи мъфините, се намазват с масло.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни козуначени мъфини или тези козуначени кифлички.