Сладкиш Жадната Калугерка

ДениславаДенислава
Новак
317379
Сладкиш Жадната Калугерка
Снимка: Денислава
1 / 5
11/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Жадната калугерка е жадна за своите гости, защото знае, че ще задоволи напълно апетита им за сладичко"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • сироп
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • какао - 6 с.л.
  • краве масло - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа слагаме яйцата и захарта. Разбиваме ги хубаво с миксер, докато сместа удвои обема си /около 5-7 минути/.

В друга купа пресяваме брашното и добавяме бакпулвера към него. С лъжица ги разбъркваме добре. След това ги добавяме постепенно в купата с яйчната смес, като отново разбиваме за около 3-4 минути.

Накрая добавяме двете ванилии и разбъркваме сместа за около 1 минута. Готовата смес изсипваме в предварително намазнена правоъгълна тавичка. Моята е с размери 25см/35см.

Печем домашния сладкиш в предварително загрята фурна на 180 градуса, като около 15-тата минута от печенето сложих готварско фолио, за да не се препече много отгоре сладкишът.

Пече се горе-долу около 40 минути. Със суха клечка проверяваме дали е изпечен. Готовият сладкиш Жадната калугерка покриваме с чиста кърпа и го оставяме да се охлади. След това го нарязваме на квадратчета.

Сироп:

В тенджера слагаме захарта, водата, маслото, какаото /като какаото, което използвам, е Холандско, защото сиропът става по-ароматен и гъст/ и ванилията.

Разбъркваме ги добре и оставяме да заври. След като сиропът е готов, още докато е горещ, с лъжица, постепенно сиропираме сладкиша Жадната Калугерка. Оставяме за около 2 часа на хладно десерта, за да попие добре.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много точна рецепта.Направих я и се получиуникално вкусен сладкиш.
18.03.2023 15:41
Анонимен
Анонимен
Най-хубаво описаната и най-сполучлива рецепта за този сладкиш,а аз съм търсила много. Благодаря!!!
08.02.2022 11:39