Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Калугерски сарми

Калугерски сарми

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Калугерски сарми1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
35 бр.

Необходими продукти

  • гъби - 500 г пресни
  • ориз - 80 г
  • лук - 1 - 2 връзки зелен
  • моркови - 80 г
  • орехи - 100 г
  • маслини - 20 г
  • олио
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • горчица - 10 г
  • черен пипер - 12 зърна
  • лозови листа - 35 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ситно нарязания лук в част от мазнината и мъничко вода. Добавете почистения и измит ориз, а след 4-5 минути - почистените от костилките и нарязани маслини, почистените, ситно нарязани и задушени гъби, ситно скълцаните магданоз и копър.

Овкусете с прясно смлян черен пипер, сол, счукани орехи и горчицата. След като добре объркате и сместа се хомогенизира, завийте с нея и лозовите листа сармички.

Подредете ги плътно една до друга в тенджера, залейте с останалата мазнина и покрийте с порцеланова чиния. Долейте топличка вода и оставете да се варят на слаб котлон до готовност.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стифка Вълова
Стифка Вълова
Изглежда вкусно!

20.09.2013 16:18
1