Начин на приготвяне
Затоплете млякото и разтворете в него маята заедно с малко от захарта.
Отделно разбийте яйцата с останалата захар, а брашното пресейте с щипка сол.
Добавете яйцата към брашното заедно с шупналата мая, разтопеното масло, лимоновата кора и ванилиите. Постепенно замесете меко и еластично тесто.
В края на месенето започнете да добавяте затопленото олио и оформете хубаво тесто.
Покрийте тестото и го оставете да втаса до удвояване на обема. Отново го размесете и оставете да втаса повторно.
Разделете готовото тесто на няколко части, като всяка една разточете на кръг и нарежете на триъгълници.
В широката част на всеки триъгълник сложете по една лъжичка пестил от дюли. Завийте на кифлички.
Сложете хартия за печене в тава и наредете кифличките. Оставете ги да втасат, след което ги намажете с разбито с малко мляко яйце.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете козуначените кифлички до готовност.
Пухкавите козуначени кифлички с лимонов аромат са чудни.