Бял боб само за 30 минути

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
04/05/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо193
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бял боб - 400 г буркан
  • лук - 1 малка глава
  • зелен лук - 3 стръка
  • подправка за боб - 1 ч.л.
  • джоджен - пресен
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л. равна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отваря се бурканче бял боб и се изплаква добре на течаща вода.

В дълбок тиган се загрява олио, запържваме ситно нарязан стар лук и пера пресен лук докато сменят цвета си.

Добавя се брашното, червен пипер, разбърква се и наливаме гореща вода. Прибавя се отцеден боб и подправки на вкус.

Оставя на умерен огън да поври докато се смесят вкусовете и готово.

Снема се от котлона и сервираме с нарязани листенца пресен джоджен. Бързо и вкусно за две порции!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар