Начин на приготвяне
Това е една много лесна рецепта за гювечета за 30 минути.
Обелваме картофите, измиваме ги хубаво и ги нарязваме на средни кубчета.
Вземаме тава, вътре прибавяме картофите, нарязаните на кръгло, наденици, поръсваме отгоре със сол, черен пипер и червен пипер, разбъркваме всичко хубаво.
Вземаме четири малки гювечета в дъното на всяко едно гювече слагаме една супена лъжица олио и вътре прибавяме овкусените картофи с наденица.
Разпределяме равномерно на всички и отгоре върху лесните гювечета чукваме по едно яйце и слагаме в студена фурна за половин час на 220 °C.
След като са готови, поръсваме с пресен магданоз и сервираме топли мъжки гювечета за 30 минути.