Козуначен кекс с ром

Йозлям КадироваЙозлям КадироваКопирайтър23937612
02/05/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо108
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете млякото и в отделен съд разбийте захарта с яйцата, докато се разтворят и получат консистенция на рядък крем.

Добавете маята и бакпулвера, като по желание можете да активирате маята, но не е задължително.

Продължете да бъркате с миксер и най-накрая добавете капките ром и разтопеното масло.

Натрошете козунака, като лично на мен най-лесно ми е да го пусна на няколко малки парчета в чопъра, докато стане на трохи.

С помощта на шпатула трохите козунак се разбъркват.

В съда, в който ще печете сладкиша, добавете 4 с.л. захар и карамелизирайте на 180 градуса фурна за няколко минути.

Сипете сместа върху леко охладения карамел и изпечете на 165 градуса фурна за около 25 минути.

След което го изкарайте от фурната, залейте го с 1 и 1/2 в.ч. прясно мляко обилно и навсякъде и отново върнете във фурната до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар