Заек с хрупкава коричка, ароматни подправки и вино

02/05/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо117
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на заек с хрупкава коричка, ароматни подправки и вино ни е необходим един цял заек. Измиваме го добре с хладка вода и го подсушаваме с къхненска хартия.

Осоляваме заека и втриваме солта в месото от всички страни.

В дълбок съд смесваме подправките, като добавяме на вкус от всяка: черен пипер, червен пипер, мащерката и куркумата, прибавя се масло на стайна температура и 3 супени лъжици лимонов сок.

Сместа разбъркваме добре и намазваме заешкото месо от вън и вътре.

В плик за печене пъхаме месото и изсипваме 200 мл. бяло вино, затваряме добре и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар