Ефирна супа от карфиол

11/06/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо81
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 средно голяма глава
  • магданоз - 1 шепичка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1 л
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете брашното на умерен огън до леко порозовяване, налейте чрез равномерно бъркане хладка вода, колкото за супа, не похлупвайте и щом водата кипне, пуснете отделените розички карфиол.

След пълното им сваряване отдръпнете тенджерата от огъня, застройте като непрекъснато бъркате с добре разбитите яйца и мляко, и върнете супата на изключения котлон.

При сервиране на порциите ги поръсете със ситно нарязан магданоз и черен пипер. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар