Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Крем супа с карфиол и магданоз

Крем супа с карфиол и магданоз

Крем супа с карфиол и магданоз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 100 г пушени гърди без кост
  • карфиол - 500 г или броколи
  • лук - 2 стръка (само бялата част)
  • лук - 1 голяма глава, кромид
  • магданоз - 2 връзки
  • топено сирене - 100 г
  • зеленчуков бульон - 500 мл от кубче
  • прясно мляко - 250 мл
  • маргарин - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните на кубчета пушени гърди запържете в тефлонов тиган без мазнина, докато добре се зачервят, прибавете измития и ситно нарязан магданоз и пържете още 1 мин.

Почистете и измийте карфиола, отделете сърцевината, отрежете нежните стъбълца и ги нарежете на неголеми парчета.

В тенджерка сгорещете маргарина и запържете леко в него обеления и ситно нарязан лук, сипете бульона, млякото, магданоза и карфиола и варете на тих огън около 15-16 мин.

Пасирайте, добавете нарязания на тънки ивички праз и топеното сирене и загрейте супата на слаб огън, докато сиренето напълно се разтопи.

Поръсете с пушените гърди и сервирайте крем супата, докато е гореща.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: