Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Млечна супа»Млечна супа от карфиол и бекон

Млечна супа от карфиол и бекон

Млечна супа от карфиол и бекон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • карфиол - 1 главичка
  • бекон - 150 г или пушена сланина
  • сметана - 125 г или прясно мляко
  • бульон - 1. 5 л от сварения карфиол
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 60 г
  • масло - 1 с.л. краве
  • магданоз - 1/2 връзка
  • къри - на вкус
  • индийско орехче - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във врящия бульон от сварен карфиол прибавете сметаната, предварително разбита с брашното, оставете да заври отново и свалете от огъня.

Застройте супата с яйцето, подправете я на вкус с кърито, индийското орехче и солта, добавете малко масло, сварените парченца карфиол, нарязания на дребни кубчета бекон и я поръсете със ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: