Родопска млечна супа

IvankaIvanka
Новак
8452
Родопска млечна супа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • прясно мляко - 1 л.
  • брашно - 1 ч.ч.(царевично)
  • масло - 60 г
  • орехи - 2/3 ч.ч. (счукани)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме млякото и го разреждаме с 3 ч.ч. вода. При непрекъснато разбъркване с тел, прибавяме постепенно царевично брашно.

Посоляваме родопската супа и я варим до сгъстяване. Към готовата млечна супа прибавяме маслото и счуканите орехи.

Вкусна родопска млечна супа като от едно време!

По желание към тази супа по стара рецепта може да добавите и черен пипер.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: