Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Яхния с лопуш, кюфтенца и зеленчуци

Яхния с лопуш, кюфтенца и зеленчуци

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Яхния с лопуш, кюфтенца и зеленчуци
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кайма - 300 г
  • картофи - 4 средно големи
  • пресен лук - 4 стръка
  • лопуш - 1 връзка
  • зеленчуци - 1 ч.ч. микс грах и моркови
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • риган
  • чубрица
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с чубрица и оформяме на малки кюфтенца. Овалват се в брашно и запържваме в олио, колкото да се запечатат.

В тенджера със загрято олио се запържва пресен лук, добавяме едро нарязани обелени картофи и бланширан, отцеден и нарязан на ситно лопуш.

Разбърква се за 2 минути, поръсва се червен пипер и наливаме вода - един пръст над продуктите.

Овкусява се с подправки и сол на вкус. Когато заври сипваме микса от грах и моркови и добавяме кюфтенцата.

След 5 минути се прехвърля в тава, сипва се кашичка от брашно с малко вода и разбърква.

Печем в загрята фурна да остане на мазнина, но и да има сосче. Много вкусно се получи.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: