Начин на приготвяне
Предварително накиснете боба за три часа в студена вода, изхвърлете водата, след това сипете нова и сложете на котлона.
Когато заври, изсипете водата и сипете нова. Трябва да кипне общо три пъти. Когато сипете и последната четвърта вода, добавете олиото, а когато заври - содата.
Оставете боба да се вари на намален котлон. Добавете наситнените зеленчуци - целина, лук, чушки, морков.
Варете ароматната боб яхния до омекване на зеленчуци. Добавете доматите, червения пипер и брашното, което предварително сте разтворили с малко вода. Поръсете джоджен. Посолете.
Махнете боб яхнията със зеленчуци от котлона и посипете с магданоз, нарязан на ситно.
Поднесете готовата яхния за обяд или вечеря с пухкава питка - да има за всички!