Бисквитена торта с крем и вафли

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
700
2k
5k
408
4
01/05/2019
"И както казва народната мъдрост - имаш ли две вафли и малко време, защо не направиш една вкусна торта "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 431
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бисквити - 1 пакет за бисквитена торта
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 1 ч.ч
  • нишесте - 1 пакетче карамел на Оли
  • вафли - 3 бр.
  • кокос - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме млякото в тенджера заедно със захарта, но отделяме 1 ч.ч за разтваряне на нишестето.

В отделеното мляко разтваряме хубаво нишестето.

Когато млякото заври добавяме и нишестето, като бъркаме непрекъснато. Варим до желаната гъстота, след което сваляме от огъня.

Вземаме си тавичка и започваме да нареждаме ред бисквити, отгоре изсипваме малко от крема. Редим втори ред бисквити и отново крем.

Върху крема подреждаме вафлите, които аз разделих наполовина. Вие можете да ги поставите и цели , но тогава броят ще е повече.

Отгоре изсипваме от крема, нареждаме още един ред бисквити и върху тях крема.

След като изстине хубаво, украсяваме отгоре с нарязани вафли по желание и покрай тях поръсваме с кокосови стърготини.

Прибираме бисквитената торта в хладилника за около 3-4 часа и след това поднасяме.

Разделител за торта 12 или 16 парчета 27 cm-22%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Разделител за торта 12 или 16 парчета 27 cm
18.00 лв.
14.00 лв.
Виж ››

Удобен разделител за торта - за лесно и прецизно разграфяване на 12 или 16 парчета.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар