Бишкотена торта с ягоди

Йозлям КадироваЙозлям КадироваКопирайтър23637612
29/04/2019
"С покачването на температурите ни се хапва нещо по-леко и свежо - точно като тази Бишкотена торта с ягоди "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 238
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бишкотите за торта са достатъчно сочни, но ако пожелаете, можете да си ги потапяте в сок, компот, кафе или каквото друго предпочитате.

Ягодите се намачкват с помощта на вилица с кристалната захар. Към намачканите ягоди се добавя пудрата захар, изварата, сухата сметана и всичко се бърка до хомогенност. Това става най-лесно с миксер.

Тъй като получената смес се получава на топченца (заради изварата; аз използвах домашна такава), предпочетох да я пасирам.

Пасираната ягодова смес се слага на котлона и след като се затопли леко, се сипват брашното и нишестето.

Бърка се често, докато започне да се сгъсти.

В подходящ съд се редят ред бишкоти, ред ягодов крем.

Готовата бишкотена торта украсете с ягоди.

Бишкотената торта с ягоди се оставя да стегне във фризер за минимум 30 минути, след което да се съхранява в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар