Бишкотена торта с ягоди

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Бишкотена торта с ягоди
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"С покачването на температурите ни се хапва нещо по-леко и свежо - точно като тази Бишкотена торта с ягоди"

Необходими продукти

  • бишкоти за торта - 1 пакет (24 бр.)
  • извара - 440 г
  • ягоди - 500 г
  • сметана - 1 пакетче суха
  • захар - 4 с.л., кристална
  • пудра захар - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • нишесте - 2 с.л., царевично или пшенично
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бишкотите за торта са достатъчно сочни, но ако пожелаете, можете да си ги потапяте в сок, компот, кафе или каквото друго предпочитате.

Ягодите се намачкват с помощта на вилица с кристалната захар. Към намачканите ягоди се добавя пудрата захар, изварата, сухата сметана и всичко се бърка до хомогенност. Това става най-лесно с миксер.

Тъй като получената смес се получава на топченца (заради изварата; аз използвах домашна такава), предпочетох да я пасирам.

Пасираната ягодова смес се слага на котлона и след като се затопли леко, се сипват брашното и нишестето.

Бърка се често, докато започне да се сгъсти.

В подходящ съд се редят ред бишкоти, ред ягодов крем.

Готовата бишкотена торта украсете с ягоди.

Бишкотената торта с ягоди се оставя да стегне във фризер за минимум 30 минути, след което да се съхранява в хладилник.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: