Начин на приготвяне
Бишкотите за торта са достатъчно сочни, но ако пожелаете, можете да си ги потапяте в сок, компот, кафе или каквото друго предпочитате.
Ягодите се намачкват с помощта на вилица с кристалната захар. Към намачканите ягоди се добавя пудрата захар, изварата, сухата сметана и всичко се бърка до хомогенност. Това става най-лесно с миксер.
Тъй като получената смес се получава на топченца (заради изварата; аз използвах домашна такава), предпочетох да я пасирам.
Пасираната ягодова смес се слага на котлона и след като се затопли леко, се сипват брашното и нишестето.
Бърка се често, докато започне да се сгъсти.
В подходящ съд се редят ред бишкоти, ред ягодов крем.
Готовата бишкотена торта украсете с ягоди.
Бишкотената торта с ягоди се оставя да стегне във фризер за минимум 30 минути, след което да се съхранява в хладилник.