Пролетен омлет

АнабелАнабел
Копирайтър
353
3
50
26/04/2019
"По свежите зеленчуци ще познаете, че това е уханен пролетен омлет "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо553
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, киселецът и левурдата се почистват, измиват и се наситняват.

Яйцата се разбиват, прибавят се брашното, бакпулверът, а след това и прясното мляко.

Разбърква се с помощта на телена бъркалка, прибавя се натрошеното сирене и отново се разбърква.

Маслото се загрява в тиган и в него се задушават нарязаните зеленчуци. След като се задушат, в тигана се изсипва яйчената смес.

Тиганът се похлупва с капак, температурата на котлона се намалява и омлетът се готви, докато се стегне.

Ако тиганът е с термоустойчива дръжка, може да се сложи във фурна за кратко за по-хубав загар на вашия пролетен омлет.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар