Задушено телешко месо с чесън

25/04/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене200 мин.
Общо225 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо224
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1, 2 кг, обезкостено
  • домати - 500 г пресни или от консерва
  • чесън - 2 глави
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 50 г краве
  • дафинов лист - 1 бр.
  • мащерка - 1 щипка
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества
Телешко Задушено

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и олиото в голяма тенджера, изпържете нарязаното на парчета месо, прибавете обелените и ситно нарязани домати, мащерката и дафиновия лист.

Подправете със сол и червен пипер и веднага след като заври, прибавете необелените скилидки чесън, захлупете и оставете на слаб огън за около 3 часа.

Приготвеното телешко задушено може да сервирате с чеснов сос или юфка.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар