Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Бургаски щрудел от сини сливи

Бургаски щрудел от сини сливи

Бургаски щрудел от сини сливи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1
"Да имаше кой да напише една песен не само за бургаските вечери, но и за Бургаския щрудел от сини сливи"

Необходими продукти

  • За тестото
  • брашно - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 120 мл
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • масло - 60 г краве за намазване
  • За пълнежа
  • сини сливи - 1 кг
  • лешници - 100 г ядки, смлени
  • стафиди - 100 г
  • сметана - 100 г
  • ром - 3 с.л.
  • захар - 75 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете брашното, хладката вода, олиото, яйцето и солта и омесете меко тесто, след което го завийте във фолио и го оставете да почива около 2 часа на студено място или в хладилника.

Разточете охладеното тесто на тънък блат с размерите на съда, в който ще печете, намажете го със сметана и разпределете отгоре оваляните със захарта сливи, стафидите, натопени в ром, и смлените лешници.

Навийте блата на руло, прехвърлете го в тавичка, която сте намазали с малко масло, сложете го в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете щрудела около 35 мин., след което, докато е още горещ, го намажете с останалото масло.

Този бургаски щрудел от сини сливи става невероятен!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: