Самоковска пита с кисело мляко

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
301
30
20
03/05/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 791
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте поне два пъти брашното, като добавите една-две щипки сол. Направете кладенче в средата и изсипете киселото мляко, в което сте угасили содата за хляб, олиото, яйцата / не забравяйте да отделите жълтъка на едното за намазване/.

Размесете всичко хубаво и после покрийте тестото и го оставете половин - един час на тъмно да си отпочине. Премесете го отново. Поставете го в намазнена тавичка. Направете декоративни решетъчни нарези отгоре и намажете питката с останалия жълтък.

Печете 35-40 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. След изваждане намажете с маслото, напръскайте с малко хладка вода и завийте да се задуши.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар