Козуначен кекс с карамел за Великден

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
640
2k
4k
340
3
20/04/2019
"От пробните козунаци за Великден знаете ли какво се прави - Козуначен кекс с карамел "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 846
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към свареното мляко прибавяме захарта и разбитите яйца.

Готовата смес разбъркваме много добре и оставяме настрана.

Във форма за кекс на дъното поставяме 1/2 ч.ч захар, пъхаме в загрята фурна и оставяме да се карамелизира. След като е готова, изваждаме и изчакваме да изстине.

През това време си нарязваме козунака на парчета.

Върху карамела разпределяме парчетата и заливаме със смес от разбитите яйца, млякото и захарта.

Поставяме в печката на 180 градуса и печем за около час.

Оставяме да изстине и обръщаме в подходящ съд.

Нарязваме на парчета и поднасяме.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар