Пържени тиквички със сирене на фурна

22/04/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак
"Ето го и фаворитът ни сред ястията, които всеки трябва да опита това лято "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 329
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Остърганите тиквички се нарязват на дълги филийки, които се овалват в брашно и се пържат в загрятата мазнина до златисто оцветяване.

Лукът, настърган на ренде, се задушава в същата мазнина, оттегля се от огъня и се смесва с надробеното сирене, 2 яйца, малко магданоз и черен пипер.

Избират се по две еднакво големи пържени тиквички. Така подготвени, тиквичките се нареждат в намазана с мазнина тавичка

И се заливат със сос Бешамел, приготвен от кравето масло, 2 супени лъжици брашно и студеното мляко, застроен с останалото яйце и подправен на вкус със сол и черен пипер.

Ястието се пече до зачервяване на заливката в гореща фурна. Наръсва се с настъргания кашкавал и се поднася със салата – зелена, доматена или смесена. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар