Телешко краче със сос

Телешко краче със сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
170 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • телешко краче - 1 бр.
  • моркови - 100 г
  • сол
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • прясно мляко - 200 мл
  • соев сос - 30 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • За соса
  • сметана - 700 мл
  • За гарнитура
  • юфка
  • настърган кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното телешко краче посоляваме, насипваме с черен пипер и го изпържваме от всички страни в горещ тиган до образуване на коричка.

Нарязваме на едро морковите и лука и леко ги запържваме в малко олио. Наливаме в тавичка соев сос, млякото, слагаме дафиновия лист, зърната черен пипер и крачето и печем във фурната за около 2 часа.

Бульона, в които сме запичали парчето, прецеждаме, добавяме сметана и варим до сгъстяване. Смесваме предварително сварената юфка с този сос и я поднасяме с месо от крачето, като посипваме с настърган кашкавал.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: