Телешко краче със сос

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
159
16/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо53
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко краче - 1 бр.
  • моркови - 100 г
  • сол
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • прясно мляко - 200 мл
  • соев сос - 30 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • За соса
  • сметана - 700 мл
  • За гарнитура
  • юфка
  • настърган кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното телешко краче посоляваме, насипваме с черен пипер и го изпържваме от всички страни в горещ тиган до образуване на коричка.

Нарязваме на едро морковите и лука и леко ги запържваме в малко олио. Наливаме в тавичка соев сос, млякото, слагаме дафиновия лист, зърната черен пипер и крачето и печем във фурната за около 2 часа.

Бульона, в които сме запичали парчето, прецеждаме, добавяме сметана и варим до сгъстяване. Смесваме предварително сварената юфка с този сос и я поднасяме с месо от крачето, като посипваме с настърган кашкавал.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар