Начин на приготвяне
Разтопете маслото на водна баня, добавете жълтъка и като разбивате, загрейте сместа, докато се сгъсти.
Посолете на вкус, сипете лимоновия сок и настърганата лимонова кора, разредете с бульона, подправете със сметаната и загрейте соса, като внимавате да не заври.
Месото нарежете на едри парчета, натрийте ги със сол, оваляйте ги в брашното и ги изпържете в маслото.
Добавете бульона, индийското орехче, майораната и едро нарязаните морков, целина и магданозен корен и задушете всичко до готовност.
Извадете готовото месо, нарежете го на парченца, върнете го в бульона и го задушавайте още 10-15 мин, след което налейте приготвения яйчен сос и загрейте ястието, без да завира.
Поднесете телешкото, залято със соса, в който се е задушавало, с гарнитура от сварени макарони или картофено пюре.