Бабините великденски курабийки

16/04/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 936
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд чукваме яйцата, като заделяме 1 жълтък за намазване, и към тях добавяме захарта.

Разбиваме добре, последователно добавяме киселото мляко, в което сме поставили амонячната и хлебна сода, маста кората и сока от лимона.

Започваме да прибавяме брашното до получаване на тесто за курабии, което не трябва да е твърдо.

Оформяме топки, които поставяме в тава, постлана с хартия за печене.

Намазваме всички курабии с жълтъка, поръсваме със захарта и поставяме по една орехова ядка отгоре.

Пекат се в умерена фурна до зачервяване.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар