Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Рошави великденски курабийки

Рошави великденски курабийки

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2941k4k8732
Рошави великденски курабийки
Снимка: Мария Симова
1 / 5
25/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
50
"Допълнете празничния уют с едни вкусни великденски курабийки"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилии - 2 прахчета
  • мазнина - 1 ч.ч. смес олио и масло (50:50)
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • амонячна сода - 1 пакетче
  • портокалова кора - 1 настъргана
  • брашно - 600 г
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа прибавете яйцата, ванилиите, захарта и настърганата кора от 1 портокал, разбъркайте с миксер за 2-3 минути. Прибавете мазнината и киселото мляко с угасената в него сода, разбъркайте.

Пресейте брашното и го прибавете на етапи към яйчената смес, при бъркане с шпатула, получавате гъста смес.

С помощта на две супени лъжици, разпределете по 1 с.л. хартиени кошнички, с едната загребвате от сместа, а с другата изтиквате в кошничката.

Поръсете курабийките обилно с кристална захар и ги подредете на разстояние една от друга в тава.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 20-25 минути на средна скара, до апетитно красив златисто-кафяв цвят.

Уникално вкусни и супер лесни курабийки!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: