Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Бабините великденски курабийки

Бабините великденски курабийки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Бабините великденски курабийки
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
30
"Нека домът ухае на уют и на... бабините великденски курабийки"

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр.
  • мас - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • амонячна сода - 1 пакетче
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • лимони - кората и сока
  • брашно - 600 г
  • захар - за поръсване
  • орехи - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд чукваме яйцата, като заделяме 1 жълтък за намазване, и към тях добавяме захарта.

Разбиваме добре, последователно добавяме киселото мляко, в което сме поставили амонячната и хлебна сода, маста кората и сока от лимона.

Започваме да прибавяме брашното до получаване на тесто за курабии, което не трябва да е твърдо.

Оформяме топки, които поставяме в тава, постлана с хартия за печене.

Намазваме всички курабии с жълтъка, поръсваме със захарта и поставяме по една орехова ядка отгоре.

Пекат се в умерена фурна до зачервяване.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Захарта е доста малко.
04.05.2024 16:13