Постна мусака с моркови и целина

12/06/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо99
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • моркови - 4 - 5 бр.
  • целина - 1 глава
  • лук - 5 - 6 глави, кромид
  • чесън - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете морковите на дълго, а целината на филийки, посолете ги, оставете ги да престоят половин час и след това ги изпържете в олиото.

Извадете ги и в още горещото олио изпържете ситно нарязаните лук и чесън, прибавете брашното и след като и то се изпържи, сложете червения пипер, доматеното пюре, черния пипер и дафиновия лист.

Прехвърлете сместа в тавичка, залейте я с около половин литър вода, наредете отгоре морковите и целината и печете мусаката около 40 мин.

15 минути преди това залейте тази вегетарианска мусака със заливка от разбитите яйца и млякото. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар