Пролетна чорба с коприва без застройка

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
07/04/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо241
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • коприва - 300 г
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 3 с.л.
  • вода - 1300 мл
  • джоджен - пресен
  • пресен чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измита коприва се бланшира за кратко във вряща вода и се отцежда. Нарязва се на ситно, лукът също се реже на ситно, а морковът се рендосва.

В загрято олио се запържва лук и морков, добавя се коприва за 1-2 минути и поръсваме с червен пипер. Разбърква се, наливаме гореща вода и когато заври сипваме ориз.

Овкусява се на вкус и готвим до готовност на ориза. Сервираме копривената супа с нарязани листа пресен джоджен и чесън.

Няма нужда от застройка и така си е уникално вкусна!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар