Постен щрудел с моркови

04/06/2019
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - колкото поеме
  • олио - 8 с.л.
  • вода - 12 с.л. хладка
  • захар - 3 к.ч.
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • За плънката
  • моркови - 1 кг, настъргани
  • орехи - 1 ч.ч.
  • галета - 1 ч.л.
  • кафе - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 пакетче
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, захарта, водата, олиото, содата и солта замесете тесто, което разделете на две части, като от едната част отделете тесто, колкото яйце, и го омесете много кораво.

Разстелете в намазнена и набрашнена тава първата част, сложете отгоре плънката, която сте приготвили от настърганите моркови, начуканите орехи, галетата, кафето и канелата.

Покрийте с втората част, настържете отгоре коравото тесто, поръсете със захарта и печете щрудела в умерена фурна. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар