Ezine.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Постен щрудел

Постен щрудел

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Постен щрудел1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Когато щруделът е постен, не е грехота да си хапнете и две парченца от него"

Необходими продукти

  • захар - 150 г
  • брашно - 500 г
  • вода - 200 мл
  • олио - 200 мл
  • ябълки - 6 - 7 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • орехи - 100 г смлени
  • галета - 4 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • канела - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде. Прибавете орехите, канелата и галетата, разбъркайте.

В отделен съд смесете захарта, олиото и водата.

Постепенно прибавете пресятото с бакпулвера брашно. Разбъркайте много добре.

Изсипете половината от тестото в предварително намаслена и набрашнена тава. Отгоре разстелете настръганите ябълки.

Покрийте с останалото тесто и печете в умерено загрята фурна. Изчакайте щрудела да изстине, след което го поръсете обилно с пудра захар.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: