Начин на приготвяне
От пресятото брашно, смесено със солта и водата, замесете меко и еластично тесто.
Разделете тестото на 24 оформени топчета, подредете ги върху набрашнена повърхност и ги завийте за 20 минути.
През това време си пригответе плънката, като разбиете леко яйцата и добавите натрошеното сирене към тях, разбъркайте до еднородна смес.
С ръце разтворете 12 броя от топчетата с големината на чинийка за кафе. Подредете ги едно върху друго, като помежду им мажете с мазнината.
При всяко добавяне на листче тесто, заедно с предишните, разтегляте встрани. В края на разтеглянето, купчината наредено тесто, трябва да е с големината на голяма чиния за сервиране.
След като наредите и последното (12-то листо) тесто, разтегляте всички заедно на една многолистна кора, малко по-голяма от дъното на тавата, за да образувате малък борд по стените на тавата.
Поставяте многолистната кора в намазана с мазнина тава, оформяте борда, поръсвате с малко от мазнината и изливате равномерно плънката.
Така процедирате и с останалите 12 броя кори, които през това време стоят завити, за да не хванат суха коричка.
Поставете втората новообразувана многолистна кора, върху плънката (като капак). Нарежете баницата на малки квадрати и намажете с останалата мазнина.
Поставете оформената баница в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до златисто кафяв загар, за около 40 минути. Лесна за приготвяне и вкусна много листна теглена баница-бюрек!