Начин на приготвяне
1. Разбъркайте яйцата с киселото мляко и газираната вода. Към тях нарежете на дребни кубчета киселите краставички и двата вида колбас. Настържете кашкавала и го прибавете към плънката заедно с малко олио. По желание сложете и щипка- две сол.
2. Намазвайте корите с мазнина, разпределяйте от богатата плънка и завивайте на руло, а после на охлювче. Ако ползвате фини кори, навивайте по две с пълнежа.
3. Подредете в намазнена тава и по желание отгоре поставете парченца масло или намажете с четка с олио. Друг вариант е да се полее или намаже с разбито с прясно мляко яйце.
Аз приготвих в две отделни по-малки тавички за две индивидуални баници.
4. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 30 -35 минути или до хубав златист загар.
Поднесете Баницата с колбас и кисели краставички топла или изстинала с чаша айрян.
Добър апетит!