Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баница с колбас и кисели краставички

Баница с колбас и кисели краставички

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Баница с колбас и кисели краставички6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
48 мин.
Порции
6
"На това му се вика богата баница - има си и колбас, и кисели краставички, и още много други неща"

Необходими продукти

  • кори за баница - 6 - 7 бр. Одрински или двоен брой от фините
  • кисели краставички - 150 г
  • шунка - 170 г
  • шпеков салам - 100 - 120 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 2 - 3 бр. (според големината)
  • кисело мляко - 8 с.л. с връх
  • газирана вода - 1 к.ч.
  • олио - около 80 г за плънката и намазване на корите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбъркайте яйцата с киселото мляко и газираната вода. Към тях нарежете на дребни кубчета киселите краставички и двата вида колбас. Настържете кашкавала и го прибавете към плънката заедно с малко олио. По желание сложете и щипка- две сол.

2. Намазвайте корите с мазнина, разпределяйте от богатата плънка и завивайте на руло, а после на охлювче. Ако ползвате фини кори, навивайте по две с пълнежа.

3. Подредете в намазнена тава и по желание отгоре поставете парченца масло или намажете с четка с олио. Друг вариант е да се полее или намаже с разбито с прясно мляко яйце.

Аз приготвих в две отделни по-малки тавички за две индивидуални баници.

4. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 30 -35 минути или до хубав златист загар.

Поднесете Баницата с колбас и кисели краставички топла или изстинала с чаша айрян.

Добър апетит!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: